Mikä on vanhemmaksi vauvalle?

Tuntuuko sinustakin, että internet on pullollaan neuvoja ja ohjeita liittyen vanhemmuuteen ja etenkin vauvan uneen? Ja että iso osa neuvoista on toistensa kanssa ristiriidassa, joten on vaikea tietää, mikä perustuu tutkittuun tietoon ja mikä kenties on jo vanhentunutta tietoa?

Kaiken kukkuraksi ehkä sinustakin tuntuu, että osa neuvoista on ristiriidassa sen kanssa, mikä sinusta tuntuu hyvältä tavalta toimia?

Mekin olemme olleet sinun tilanteessasi! Neuvojen viidakko ja ristiriitaisuus vauvan tarpeiden kanssa on se, joka meidät molemmat tälle alalle. Catan ja Lauran molempien missio on rohkaista vanhempia kuuntelemaan sydämensä ääntä vanhemmuusvalinnoissa sekä tuoda valintojen tueksi tutkittua tietoa. Yhdistimme intohimomme, toimme yhteen ammattitaitomme ja koulutuksemme ja näin syntyi Vanhemmaksi vauvalle!

Nyt yhdestä paikasta löytyy kaikki oleellinen vauvan tuloon valmistautumisesta, lapsivuodeajasta, vauvan nukkumisesta ja syömisestä!

Kurssit ja oppaat antavat sinulle ymmärrystä esimerkiksi vauvan biologisesti normaalista unesta sekä vauvan kehityksestä ja sen vaikutuksesta uneen. Saat työkaluja siihen, miten voit hellästi ja vauvantahtisesti tukea vauvasi unta, niin, että koko perhe jaksaa paremmin.

Opit myös, miten voit halutessasi turvallisesti nukkua vauvan kanssa, miten taklata yleisimmät imetykseen liittyvät haasteet.

Vanhemman omasta jaksamisesta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeää, joten oppaissa ja kursseilla käsitellään paljon sitä, miten voit huolehtia myös omasta jaksamisestasi!

Oman vauvasi parhaaksi asiantuntijaksi

Vanhemmaksi vauvalle-oppaista ja -kursseista löydät tutkimusnäyttöön perustuvaa tietoa vauvan syömisestä, nukkumisesta sekä saat kannustavaa tukea perheenne kasvumatkalle!

Vuorovaikutus vauvan kanssa on opettelua ja kokeilua. Kukaan, edes vauva-alan ammattilainen ei osaa jokaisessa tilanteessa tulkita vauvaa oikein, vaan jokainen vauva on oma persoonansa, jonka kanssa onnistumisten ja erehdysten kautta rakennetaan suhdetta.

Catan ja Lauran oppaiden ja kurssien kannustamana opit toivottavasti pikku hiljaa luottamaan itseesi vanhempana ja toimimaan rohkeasti juuri, kuten teidän perheellenne on paras!

 • Varhainen vuorovaikutus

  Millainen vauva on ja miten sen kanssa ollaan? Mitä jos vauvaa ei heti rakastakaan? Miten tukea vuorovaikutussuhdetta?

 • Imetys

  Onnistuuko imetys? Mistä tiedän, että vauvalla on nälkä? Mitä jos imetys sattuu? Millaisia pulmia saattaa tulla ja miten niitä voi ratkoa?

 • Uni

  Missä vauva nukkuu ja milloin? Miten voin tukea vauvan unta parhaalla mahdollisella tavalla? Saanko enää itse nukkua lainkaan? Miten omia uniani voisi parantaa?

 • Vanhemmuus

  Miltä tuntuu synnytyksen jälkeen? Miten kestän väsymystä? Mitä jos vanhemmuus on vaikeaa? Mitä jos ahdistun isosta elämän muutoksesta? Miten puolisoni tai tukiverkkoni voisi tukea minua?